Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имахме информация, че около 90 машини, компоненти и резервни

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имахме информация, че около 90 машини, компоненти и резервни
Коментари Харесай

Красимир Ципов от ЦИК: Имало е машини, които са били съпровождани от частна фирма, не трябва да допускаме отново това

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Имахме информация, че към 90 машини, съставни елементи и аварийни елементи са били съпровождани не по разпоредбите на предходните избори. В ЦИК не разбрахме за какво. Не са били съпроводени и превозени по надлежния ред. Те са били изпратени по частна куриерска компания и не са били съпроводени от сили на полицията и жандармерията. " - сподели Крисимир Ципов от ЦИК в предаването " Тази заран " по БТВ.  

В Търново самият програмен продукт сподели неточно въвеждане. Не мога да кажа кой би трябвало да понесе отговорност, а да изясним належащо ли е в допълнение количество машини. 

Трябвало е най-малко по още една машина да има на някои места. Може би ще трябват повече от тези 1 500 машини. Беше значимо още през цялото време ЦИК да прави опити със самото гласоподаване. 

В рамките на един час е можело да гласоподават 75 гласоподаватели, само че би трябвало да се направи тест какъв брой гласоподаватели могат да минат за час на машина. Около 45 секунди демонстрира пробата на човек. В Доброславци - минута и половина е броя. Нека да забележим най-малко 5 тестови проучвания, с цел да създадем действителен разбор.

Ако хората не се оправят сами на машина, ще им се наруши тайната на вота. Трябва да има добра организация, с цел да не се стигне до нарушавания. 

ЦИК насочи питане до Министерство на районно развиване. Когато гласоподавателят има постоянн и сегашен адрес, той със заявление може да заяви от какъв адрес желае да гласоподава. Има механизми гласоподавателят да не бъде записан два пъти. " - изясни представителят на комисията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР